Стало відомо про те, що зовсім скоро Франція може передати українським захисникам нове озброєння. Йдеться про протикорабельні ракети Exocet.

Про це повідомляє портал CNN, посилаючись на міністра Збройних сил Франції Себастьєна Лекорню.

На даний момент офіційний Париж вивчає можливість передачі даного виду ракет Україні, і якщо вони все таки зважаться на це, то зовсім скоро окупантам доведеться вкрай складно. Кращим рішенням для них буде відступити вже сьогодні.

Крім усього цього, поставки будуть включати в себе БТРи VTB, САУ "Цезар". Якщо ще буде в Потрібно кількості, а не допомога для видимості - буде неймовірно, так як українські захисники зможуть з їх допомогою вибити окупантів із захоплених територій України.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Запуск ракети. Фото: скриншот YouTube
Запуск ракети. Фото: скриншот YouTube

Не можна не відзначити, що Exocet є ракетою французького виробництва, і вперше почув про неї світ ще в 1974 році. Сьогодні ж вона служить на озброєнні у більш, ніж 25 країн по всьому світу.

Ракета має нормальну аеродинамічну схему з хрестоподібним крилом в середній частині корпусу і такими ж дулами на хвостовому відсіку. Пуск ракети проводиться з герметичного контейнера. На відстані до цілі приблизно 10 кілометрів, вона починає знижуватися на мінімальну висоту (близько 8 метрів), і включає РЛС ГСН.

Протикорабельний комплекс. Фото: Telegram
Протикорабельний комплекс. Фото: Telegram

Тепер чекаємо рішення від французького уряду, і вкрай сподіваємося на те, що воно буде позитивним. Від цього може залежати наше майбутнє.

Нагадаємо, що ЗСУ показали, як справляються з ворогом у складних степових умовах і попросили про дещо важливе

Раніше повідомлялося, що Стівен Кінг жахнувся теракту росіян в Кременчуці і отримав пояснення Міноборони України

ТАКОЖ, СБУ спіймала коригувальника вогню по Яворівському полігону: виявився колишнім співробітником КДБ