Прессекретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що Україна отримала від партнерів військові літаки для посилення військово-повітряних сил.

"Вони отримали додаткові літаки та деталі, щоб допомогти їм підняти більше літаків у повітря", - сказав він, додавши, що Вашингтон не надавав літаки Україні. Про це повідомляє CNN.

Прессекретар зазначив, що наразі Україна має більше доступних літаків-винищувачів з фіксованим крилом, ніж два тижні тому, та це не випадково.

Також Джон Кірбі зазначив, що не обійшлося без допомоги інших країн, які мають досвід роботи з такими типами літаків. Їхні спеціалісти допомогли Україні підняти та запустити недіючі літаки.

Також речник Пентагону додав, що таким же методом діють у випадку з танками.

"Українці отримали танки від інших країн - я маю на увазі ті типи танків, які їм відомі, і які вони знають, як використовувати. Деякі країни надали танки, деякі країни надали запчастини, щоб вони могли знову привести в дію свої непрацездатні танки", - зазначив Кірбі.

Кірбі не повідомив, яку саме техніку передали партнери, відповідаючи на запитання "скільки десятків винищувальної авіації отримала Україна".

Адміністрація Байдена також наголошує, що надає Україні зброю на основі того, що їм потрібно, за словами ЗСУ, чи то портативні системи, такі як ракети Javelin і Stinger, чи словацькі системи протиповітряної оборони С-300, які були надіслані протягом останнього тижня.

Нагадаємо, раніше у росії вигадали нову версію історії про знищення "Москви" за допомогою НАТО і 20 ракет.

Як повідомляв портал "Знай.ua", голова Офісу Президента розповів, чому рішення Зеленського залишитися в Україні змінило хід війни.

Також "Знай.ua" писав, що командир "протитанкового снайпера" влаштував майстер-клас з "викурювання" окупантів.