З перших днів повномасштабного вторгнення на територію України російських військ, наші воїни почали обороняти свою країну. Була організована Партизанська робота на захоплених територіях, яка сильно б'є по противнику.

Про одну з таких груп розповів в інтерв'ю досвідчений воїн спецпризначення, і опубліковано воно в соціальній мережі Facebook.

13 березня вони отримали завдання обороняти один з населених пунктів у Київській області. Там підрозділ показав себе досить добре, незважаючи на урізаний час підготовки.

"Іншого виходу, ніж показати себе вдало, у них не було. Хоча до нас прийшло чимало людей невійськових професій, але ми зібрали справжню команду. Відшліфовуємо їх навички, Вчимо і, я впевнений, вони продемонструють набагато кращий результат. Головне, що спочатку навіть зі своєю невеликою підготовкою вони показали високий моральний рівень, а професію ми вже дошліфуємо. Навчаємо їх безпосередньо" в полях", намагаємося їм наочно на практиці, а не на папері, показати, що їх може чекати і як діяти на місці виконання завдання. Всю інформацію вони вбирають як губка" - розповідає військовий.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ССО, фото: Facebook
ССО, фото: Facebook

Вони бачили, як ворог намагався прорватися до столиці, і постійно оцінювали їхні дії. Потрібно було робити це максимально швидко, адже саме це під час війни є запорукою успіху.

В районі Мотижина ворог готував позиції заздалегідь, і розташовувалися в районі житлових будинків. Тому не можна було стріляти артилерією, так як могли постраждати мирні жителі. Довелося вибивати їх фізичним шляхом.

ССО, фото: Facebook
ССО, фото: Facebook

"Партизанську війну ще не вигравав ніхто. Як свідчить історія, опір частково могли придушити, але партизанську війну – ні. Це свідчить про те, що нам потрібно розвивати свій рух опору. Адже в нього входять патріоти, люди різних професій, з нестандартним мисленням. З 2014 року я працюю тільки з добровольцями. З ними дуже легко, тому що де і які завдання ці люди не виконували, вони самі налагоджують комунікацію з іншими підрозділами, швидко організовують взаємодію" - підсумував воїн руху опору.

ССО, фото: Facebook
ССО, фото: Facebook

Нагадаємо, що ЗСУ показали, як трощать окупантів, аж тріски летять

Раніше повідомлялося, що НАТО визнає Росію країною, яка несе найбільшу загрозу-Столтенберг збільшить кількість боєготових підрозділів

Також, американець прилетів за тисячі кілометрів, щоб побороти росіян на полі бою - вірить, що з ЗСУ братимуть приклад по всьому світу