Стало відомо про те, що російські окупанти продовжують викрадати жителів міста Енергодар в Запорізькій області, а також самих співробітників ЗАЕС.

Про нелюдські дії росіян написав у своєму Telegram- мер міста Енергодар Дмитро Орлов.

За його заявою, росіяни продовжують творити військові злочини на українських територіях. Через це страждають звичайні люди. Окупанти їх викрадають, б'ють, катують.

"Людей масово викрадають, місце знаходження частини з них-невідоме. Решта знаходяться в дуже важких умовах: їх катують струмом і знущаються як фізично, так і морально", — повідомив мер міста Енергодара Дмитро Орлов.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Зараз він вимагає, щоб на найвищому рівні було піднято це питання, і людей негайно обміняли, або домовилися про їх помилування.

Викрадення людей, фото: скріншот
Викрадення людей, фото: скріншот

Викрадених співробітників ЗАЕС кидають в підвали, а також утримують їх там тижнями. До слова, в місті відсутній практично сигнал українського мобільного зв'язку та Інтернету. Через це люди не можуть зв'язатися зі своїми близькими, а також розрахуватися за продукти.

Також, кілька місяців в заручниках утримується заступник Дмитра Орлова Іван Самойдюк, і у нього і так серйозні проблеми зі здоров'ям. В якому він стані зараз-невідомо.

Запорізька АЕС, фото: скріншот з відео
Запорізька АЕС, фото: скріншот з відео

Жителі Енергодара кілька місяців виживають в окупації, і терплять всі ці знущання. Однак, продовжують вірити в те, що ЗСУ вдасться звільнити всі українські території, і вони знову зможуть побачити мирне і вільне небо.

Нагадаємо, що в ротах по 10-15 осіб: російські окупанти масово відмовляються воювати і готові розстріляти власне командування

Раніше повідомлялося, що пес патрон розчулив українців несподіваною порадою, який слід "взяти на озброєння"

Також, бійці ЗСУ випробували нове озброєння на російських окупантах: одним махом спалили більше десятка техніки