В Україні провели чергове соцопитування, яке показало, як громадяни ставляться до війни в Україні, а також скільки потрібно часу для перемоги.

Проведений він соцгрупою "Рейтинг", і почали опитувати громадян ще на самому початку повномасштабного протистояння з Росією.

Більшість почали оцінювати тверезо терміни, і при цьому свято вірять в те, що Збройні Сили України зможуть добити російських окупантів, і у нас обов'язково з'явиться свій День Перемоги.

Соцопитування, фото: "Рейтинг"
Соцопитування, фото: "Рейтинг"

Ще на початку березня 18% громадян вірили, що це триватиме близько тижня, 39% за кілька тижнів. І лише 17% і 6% думали, що це затягнеться на півроку або рік, відповідно.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

На інфографіці видно, як з часом думка громадян змінювалася на більш реалістичну. Зараз лише 1% опитаних вірить, що це триватиме ще не більше тижня. 5% виступають за кілька тижнів.

Українські біженці, скріншот: Youtube
Українські біженці, скріншот: Youtube

Найбільше людей вважає, що це затягнеться ще на півроку-рік, і 18% вважають, що війна триватиме ще понад рік.

Одне залишається незмінним-весь період військових дій тільки 1% не вірили в перемогу Збройних сил України.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що ворожі війська зайшли на наші території 24 лютого. З тих пір життя мільйонів громадян змінилося раз і назавжди. Вони були змушені бігти зі свого будинку в пошуках більш безпечного життя.

Коли це закінчиться-передбачити складно, однак, залишаються надії, що незабаром все це закінчиться раз і назавжди.

Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube
Бійці ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що білоруські солдати вирили яму під парканом на кордоні з Польщею: копають вікно в Європу

Раніше повідомлялося, що 8 боягузливих окупантів намагалися поцупити екіпіровку ЗСУ, але бойовий медик врятував ситуацію

Також, у Британії вирішили посилити армію на випадок російської агресії, кожен повинен взяти приклад