Парамедик і волонтер "Тайра", яку вдалося звільнити з полону у російських окупантів, розповіла, в яких умовах доводилося виживати. Цим вона поділилася на своїй сторінці в соцмережі facebook.

"Тайра" заявила, що перебування в полоні у росіян можна порівняти з рабством, адже людина там не має ніяких прав. Вона закликала докладати максимум зусиль, щоб врятувати всіх українців, які опинилися в полоні, адже їх утримують в нелюдських умовах.

Тайра. Фото: скриншот Youtube
Тайра. Фото: скриншот Youtube

"Найбільше мені боляче за долю хлопців і дівчат, що сидять в катівнях ворога – коли ти там здається, що надії немає, і Україна вже не існує як держава. Необхідно домогтися, щоб всі бранці були захищені міжнародною конвенцією з прав людини, тому що коли ми там – ми абсолютно безправні як раби", - закликала вона.

"Тайра" додала, що російські окупанти тримають полонених без будь-якого зв'язку із зовнішнім світом. Неможливо ні зв'язатися з сім'єю, ні дізнатися будь-які новини. Вона зазначила, що окупанти організували справжні концтабори.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ніяких передач нам не дають, ніякої інформації про сім'ю у нас немає, лікарська допомога недоступна. Умови утримання нагадують концтабір, і я б не дуже здивувалася опинившись одного разу в газенвагені. І я не жартую, на жаль", - поділилася"Тайра".

Раніше портал Знай повідомляв, окупанти хотіли перетворити українців на в'язнів гетто: "Змушували носити під страхом розстрілу".

Також наш портал інформував, "Єдина країна, яка може стримати росію": експерт розповів, як Україні і світу можна виграти цю війну.

Крім того, наш портал писав, Миколаївські морпіхи готуються до Херсонського "референдуму" знищуючи окупантів: мінус командно-спостережний пункт.