Прем'єр-міністру Великобританії Борису Джонсону передали листа та фото від шестирічного Іллі, евакуйованого з Маріуполя

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Борис Джонсон, фото: скріншот з відео
Борис Джонсон, фото: скріншот з відео

Дитина втратила свій будинок у Маріуполі та рідних. Батьки хлопчика загинули під час російських ракетних ударів по місту. З блокади Іллю врятували волонтери.

"Дорогий Борисе Джонсоне! Я хочу, щоб швидше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у себе у Маріуполі. Я хотів би, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт усім дітям у Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! У мене мешкає кішка Фрося. Надсилаю Вам прапор України, який я намалював. Сильно обіймаю Вас. Ілля, 6 років", - написав хлопчик у листі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як зазначили в Укрзалізниці, Борис Джонсон був одним з перших і найбільш яскравих пасажирів дипломатичних поїздів Укрзалізниці, тож ми направду радіємо його поверненню.

"Після зустрічі з Президентом Зеленським пан Прем'єр-Міністр завітав на виставку «Рятуючи майбутнє» про мільйон дітей, відправлених залізницею до безпеки під час війни. Залізничники скористалися нагодою і у відповідь на травневий лист пана Джонсона до всіх українських дітей передали йому лист і фото від 6-річного Іллі, евакуйованого з Маріуполя", - написано в повідомлені підприємства..

Прем'єру передали оригінал і переклад, але, залізничники були здивовані через те що виявилося у поїзді, що пан Борис читає українською.