З початку повномасштабної війни понад 12 мільйонів людей покинули свій рідний дім у пошуках безпеки. Практично половина з них виїхала за межі України, і якась частина саме в Росію.

Кілька сотень тисяч громадян опинилися в країні агресора. Хтось це зробив добровільно, а когось насильно садили в автобус, і везли в невідомому напрямку.

На цей раз в Міністерстві інтеграції вирішили відповісти на питання, яке сильно цікавить багатьох громадян. Чи понесуть відповідальність ті українці, які виїжджають через територію Росії і підконтрольні зараз РФ регіони України.

Мінінтеграція, фото: прес-служба
Мінінтеграція, фото: прес-служба

Якщо людина це зробила вимушено, то каратися це ніяк не буде. Це не є злочином, адже багато людей були змушені тікати від війни, а також виїжджати через тимчасово окуповану територію. Вони рятували свої життя, і шукали безпечний притулок. Тут немає нічого такого.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Також, часто надходить питання стосовно того, чи будуть покарання за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію, або ж перетин державного кордону.

Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube
Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube

"Ні, не буде! Такий перетин відбувається в разі крайньої необхідності, що відповідно до статей 17,18, 247 кодексу України Про адміністративні правопорушення виключає адміністративну відповідальність" - сказано в повідомленні.

Перетин кордону. Фото: скрін youtube
Перетин кордону. Фото: скрін youtube

Допомогу можна отримати за наступними номерами телефону:

Гаряча лінія системи безоплатної правової допомоги - 0-800-213-103;

Гаряча лінія Мінінтеграції з кризових питань - 1548;

Гаряча лінія "Довіра" Держприкордонслужби - 1598.

"Черги на кордоні, скріншот
"Черги на кордоні, скріншот

Нагадаємо, що одержимість Путіна немовлятами і демографічна криза, ситуація погіршилася після вторгнення в Україну — військовий аналітик

Раніше повідомлялося, що українські військові просунулися вглиб Херсонського напрямку - до міста Залишилося 18 кілометрів

Також, Мінна безпека від пса Патрона: чим небезпечні касетні боєприпаси, і де вони зустрічаються