Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю, в якому зізнався, чого очікує від першого візиту канцлера Німеччини Олафа Шольца з початку повномасштабної війни. Хочемо побачити його в дії.

Про це написав портал ZDF.

Справа в тому, що німецький лідер повинен прибути в Україну з робочим візитом найближчим часом. Український гарант вирішив до його приїзду відзначити, чого очікує від цієї поїздки.

Володимир Зеленський, скріншот: Youtube
Володимир Зеленський, скріншот: Youtube

Німеччина повинна продемонструвати однозначну підтримку як у голосуванні Європейської Ради з надання кандидатського статусу в ЄС, так і з надання військової допомоги в протистоянні з Росією.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Україні зараз як ніколи потрібна ця підтримка, і Бундестаг може в цьому допомогти, якщо об'єднаються. Ніякого балансу після 24 лютого бути не може, і через практично чотири місяці можна було вибрати сторону.

Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента

"Ми теж не хочемо, щоб він просто приїхав сфотографуватися. Ймовірно, він має на увазі, що ми сподіваємося на військову підтримку України з боку Німеччини. Я думаю, він має на увазі це. Крім того, я розраховую, що він особисто підтримає нас і що він особисто впевнений, що Україна може вступити в ЄС і статус кандидата буде надано Україні вже в червні", – відповів президент.

Олаф Шольц повинен проявити впевненість, як зазначив Володимир Зеленський, а так це буде чи ні - дізнаємося вже зовсім скоро.

Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, Олаф Шольц. Фото: Офіс президента

Нагадаємо, що прем'єр Польщі Матеуш Моравецький: 40 млн поляків готові боротися зі зброєю проти імперіалізму рф

Раніше повідомлялося, що від Бразилії до Фінляндії - на боці України воюють добровольці з 55 країн

Також, Україна може стати надпотужною країною після закінчення війни, але потрібно скористатися прикладом Ізраїлю