Фонд "Повернись живим" випробовує на фронті "відеотрубу розвідника", наразі на передовій випробовують п’ять таких дослідних пристроїв.

Волонтери фонду повідомляють, що з метою зменшення втрат захисників України від снайперського вогню противника та покращення якості спостереження за ворогом, на фронті розпочато випробування так званої "відеотруби розвідника".

Новий прилад, виготовлений волонтерами. Фото: Facebook
Новий прилад, виготовлений волонтерами. Фото: Facebook

На відміну від подібних радянських засобів спостереження зазначений прилад має камеру з широким кутом огляду та екран з великою роздільною здатністю.

Саме стрільці окупантів під час окопних боїв на Донбасі у 2015–2022 роках спричиняли дуже багато втрат серед наших воїнів: й тому ми діємо на випередження, створюючи нові, сучасні та головне — безпечні засоби для спостереження за ворогом із закритих позицій. волонтери фонду

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

На фото - тестовий зразок "відеотруби розвідника". Вона має камеру з широким кутом огляду та екран з великою роздільною здатністю, що дасть можливість моніторити дії ворога з закритої позиції. А значить — бути недосяжним для російського снайпера.

Новий прилад, виготовлений волонтерами. Фото: Facebook
Новий прилад, виготовлений волонтерами. Фото: Facebook

Команда "Повернись живим" прагне виготовити пристрій якісним, тому чекає фідбеку від захисників з передової.

"Ми все врахуємо, покращимо його та пустимо у серійне виробництво", - пишуть волонтери.

Вже відома вартість подібного пристрою, це 320 доларів США, або ж близько 11 250 гривень. Наша початкова мета — виготовити 100 пристроїв, а в перспективі — наситити ними весь фронт.

Нагадаємо, раніше ми писали, що росіяни вигадали новий спосіб відкосити від війни в Україні, одруження на першій зустрічній.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українець 10 років прожив у сонячній Італії, але повернувся захищати свою батьківщину.

Також "Знай.ua" писав, що на окупованих росією українських територіях потужно зростає партизанський рух.