Українці живуть зараз під час повномасштабної війни, і потрібно бути готовими до всього. Ще з дитинства всі вивчили приказку: "Попереджений, а значить озброєний", тому давайте розбиратися з мінною безпекою.

Новий освітній ролик був опублікований Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Цього разу співробітники розповіли про фугасні протипіхотні міни. У чому ж їх небезпека, і чому з ними потрібно бути гранично обережними.

Піротехнік ДСНС Василь Хміль розповів, що це досить поширених тип мін, і в народі їх ще називають як "метелики", або ж "пелюстки". Деякі з них мають механізм самоліквідації, і в цьому полягає їх небезпека. Вони можуть вибухнути самі по собі, коли поруч знаходиться людина.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

"Міни зовсім невеликого розміру, з долоню. У пластмасових корпусах зеленого або коричневого кольору. Зона ураження такої міни-десять метрів" - каже співробітник ДСНС.

Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news
Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news

Найчастіше їх можна зустріти саме там, де проводилися бойові дії, або ж велися обстріли системами залпового вогню. Через невеликого розміру і кольору, їх досить складно помітити в траві, або ж в кущах. У цьому полягає ще одна їх небезпека. Іноді люди знаходили їх навіть у власних будинках, тому будьте гранично акуратними.

В основному на територіях, де можуть бути розкидані міни, є спеціальні знаки, або ж наклейки.

Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news
Заняття з мінної безпеки, facebook.com/pressjfo.news

Якщо побачите міну, то негайно повідомте про це співробітникам ДСНС. Вони знають свою роботу, і безпечно її ліквідують.

Нагадаємо, що в МВС радять українцям тримати руку на пульсі — існує загроза перекидання російських диверсантів з боку Білорусі, щоб послабити ЗСУ

Раніше повідомлялося, що експерт розповів, чому важливі візити Володимира Зеленського на передові позиції ЗСУ

Також, матеріальна допомога для сімей військовополонених: як оформити, і скільки заплатять