Служба Організації Об'єднаних Націй із розмінування UNMAS співпрацюватиме з відповідними службами в Україні, щоб очистити від мін територію нашої країни.

Українські піротехніки вже знешкодили понад 90 тисяч вибухонебезпечних предметів, але це лише маленька частка того, що залишилаи після себе окупанти. Заступниця міністра МВС Мері Акопян і заступник голови ДСНС Дмитро Бондар зустрілися із представниками Служби ООН із протимінної діяльності в Україні Саймоном Портером і Анатолієм Тимошенком. Про це на фейсбук-сторінці повідомляє МВС.

Зустріч з представниками ООН. Фото: Facebook
Зустріч з представниками ООН. Фото: Facebook

Представники UNMAS, йдеться у повідомленні, напрацьовують механізми надання допомоги з боку ООН, про яку попросила Україна. Вони збирають інформацію щодо потреб на місцях, які потребують розмінування.

Мері Акопян окреслила масштаби забруднення російською армією вибухонебезпечними предметами території нашої країни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"За нашими розрахунками, наразі приблизно 300 тисяч кілометрів квадратних забруднено. Це означає, що ми потребуватимемо величезної технічної та експертної допомоги на багато років уперед. На сьогодні понад 16 тисяч гектарів української землі вже розміновано нашими піротехніками", - зазначила Акопян.

Нагадаємо, раніше ми писали, що армія окупантів стала значно слабшою після вторгнення в Україну, ЗСУ продовжують обороняти свої землі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", аналітики пояснили, чому потрібно знищити Кримський міст для перемоги ЗСУ.

Також "Знай.ua" писав, що полонений зрадник зізнався, що в Луганську не було обстрілів впродовж 8 років.