Стало відомо про те, що Норвегія передала Україні самохідні гаубиці М109. Вони вже на передовій, і допомагають українським захисникам боротися з підлими росіянами.

Про це повідомило Міністерство оборони Норвегії, як пише місцевий портал NRK.

Наші західні партнери продовжують постачати військову допомогу Україні, і цього разу Норвегією були передані 22 самохідних гаубиці М109, включаючи запасні частини, боєприпаси та інше спорядження.

"Українські сили залежать від підтримки Заходу у вигляді військової техніки і зброї. Щоб вони могли протистояти російським атакам", - сказав міністр оборони Берн Арільд грам.

Норвезькі гаубиці, фото: вільне джерело
Норвезькі гаубиці, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ще в лютому ними були доставлені в Україну близько 2000 протитанкових засобів, і нинішні поставки є тим самим продовженням військової підтримки.

Берн Арільд грам стверджує, що розвиток війни в Україні показує, що країні потрібно все більше важкої техніки і систем озброєння, і партнери будуть допомагати стільки, скільки буде потрібно. Все для того, щоб протистояти російській агресії.

Робота гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook
Робота гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook

Командувач збройними силами України Валерій Залужний вже встиг подякувати Норвегії за поставки САУ, і підтвердив, що зброя була відправлена на передову.

"Що стосується технічних характеристик, то гаубиці М109А3 мають більший порівняно з радянськими аналогами калібр і потужний боєприпас. Дальність стрільби становить до 22 км.але в подальшому ми можемо використовувати активно-реактивні снаряди, які збільшують цю відстань. Мої люди з легкістю за один тиждень оволоділи М109А3", - написав він у Facebook .

Нагадаємо, що український генерал Дмитро Красильников про необхідність важкого озброєння

Раніше повідомлялося, що експерт розповів, чому важливі візити Володимира Зеленського на передові позиції ЗСУ

Також, матеріальна допомога для сімей військовополонених: як оформити, і скільки заплатять