Українцям розповіли історію пілотів Івана Пепеляшка та Олексія Чижа, які вижили двічі. На полі бою і в полоні. Що вони говорять про події останніх трьох місяців.

Про це стало відомо завдяки публікації у виданні "Новий час". Вони поділилися історією того, як їм вдалося вижити спочатку на полі бою, а потім ще й у російському СІЗО.

Кілька тижнів тому Іван Пепеляшко та Олексій Чиж сиділи разом із СІЗО міста Курськ. У підвальному приміщенні, в якому дуже волого, брудно, а також час від часу бігають щури, розташовано відразу 13 камер. Їх заповнили цивільними і військовими українцями, яких захопили в полон під час війни.

Українські льотчики, фото: вільне джерело
Українські льотчики, фото: вільне джерело

Вони забрали в українців всі речі, аж до хрестиків, а все тому що "тут Бога немає", як загарбники стверджували самі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Я не хочу говорити таких гучних слів. Але мені здається, що якщо є пекло на землі — це Курське СІЗО. Мені здається, що Бог є всюди. Все бачить і все чує. Але є місце, звідки, напевно, не чути молитов — з цього підземелля" - розповідає Іван Пепеляшко перебуваючи на лікарняному ліжку у військовому госпіталі.

Зараз вони з напарником хвилюються, чи зможуть далі літати. Якщо здоров'я буде дозволяти, то вони з радістю б повернулися. Небо-пристрасть, життєвий магніт, який приносить радість.

Українські льотчики, фото: вільне джерело
Українські льотчики, фото: вільне джерело

Але крім неба, сьогодні пілот бачить для себе ще одну місію: морально-психологічне забезпечення військових, турбота про їхні сім'ї і подальша робота з усім льотним складом. Адже раніше ніхто з українських пілотів не знав, що таке полон і як себе вести. Тепер цими знаннями Іван Пепеляшко готовий ділитися.

Українські льотчики, фото: вільне джерело
Українські льотчики, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що Німеччина замість постачання сучасних БМП Marder, хоче надати Україні мотлох 30-річної давності

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім включив Арестовича, і розповів, коли мешканці зможуть повернутися додому

Також, бійці ЗСУ порадили окупантам "краще дивитися під ноги" і показали, що буває з неслухами: вежа такнка летіла кілька метрів