Під час брифінгу з Азовсталі журналісти в одному із захисників Маріуполя впізнали Євгена Чуднецова.

Про Євгена дещо відомо з минулого жорсткого протистояння, яке розпочалося захопленням рф Донецька у 2014 році. Воїн з Макіївки, якого тримали у полоні "ДНР" три роки і якого вдалося виміняти під час обміну полоненими. У 2014 він після важких боїв потрапив в полон.

Захисник Марыуполя з полку Азов. Фото: Telegram
Захисник Марыуполя з полку Азов. Фото: Telegram

Росіяни та підконтрольні їм бойовики з особливою жорстокістю ставилися до бійців добровольчих батальйонів. Чуднецова засудили до 30 років колонії суворого режиму. Процес проходив за так званим кодексом "ДНР", який передбачає страту, і на самому початку "прокурор" вимагав розстрілу.

Євгена катували та довго не віддавали на обмін. Він вважався "зрадником, і його тримали окремо від інших в'язнів. Однак Євгена вдалося включити в списки з обміну та визволити. Після всього пережитого Євген все одно взяв в руки зброю і пішов захищати Україну.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

В полк Азов Євген потрапив самостійно, і у полоні це погіршувало його становище. Тепер Євген у Азовсталі, він з іншими українськими героями воїнами тримає оборону.

"Молимося про евакуацію наших воїнів, для цього всі мають зробити все можливе і неможливе", - розповідає Ірина Геращенко, яка займалася визволенням Чуденцова з полону так званої "ДНР".

Нагадаємо, раніше путін почав продавати вкрадене українське зерно

Як повідомляв портал "Знай.ua", у ворожого флоту біля берегів Одеської області є ще не менше 50 ракет.

Також "Знай.ua" писав, що українцям розповіли всю правду про міф про "перший удар".