Стало відомо про те, що через постачання нового озброєння Україну незабаром може чекати масований обстріл. Що про це відомо.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Справа в тому, що поставка в Україну ракетних систем може нести в собі приховані ризики. Одним з них може стати масований обстріл українських територій російськими військами.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"США заявили, що по території Росії удари наноситися не будуть (і це повторив вчора Зеленський). Але в Україні є території, які Москва вважає своїми (Крим) або визнала юридично (Донбас). Що буде, якщо удари новою зброєю Україна почне наносити вглиб цих територій - незрозуміло. У теорії це може викликати ескалацію", - йдеться в матеріалі.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Карта бойових дій, фото: вільне джерело
Карта бойових дій, фото: вільне джерело

При цьому, там відзначають, що якщо Сполучені Штати Америки все ж відмовляться від ідеї поставляти далекобійні ракети, то нинішні системи не зможуть дістати до Криму, так як їх дальність не більше 80 кілометрів.

Далі в The New York Times пишуть, що той самий "момент істини" настане при можливому масованому обстрілі території України, і тоді вже стане зрозуміло, чи зможе Київ утриматися, і не завдавати при цьому удару у відповідь по Росії.

Протикорабельні ракети. Фото: YouTube
Протикорабельні ракети. Фото: YouTube

У середу, 1 червня Джо Байден оголосив про новий пакет озброєнь для України. Вони включали в себе високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, точну зброю, яка може вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

Ракета
Ракета

Нагадаємо, що російський депутат запропонував брати в полон західних чиновників, що допомагають Україні

Раніше повідомлялося, що Олексій Данилов розповів, чи зможуть ЗСУ відбити нову атаку з боку Білорусі

Також, Володимир Зеленський розповів, чи будуть ЗСУ обстрілювати території агресорів за допомогою американської зброї