У Росії знову назвали війну в Україні "громадянською", і планують підписати вигаданий мирний договір. Які казки ще розповіли своєму народу пропагандисти.

Про це повідомила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко на зустрічі з президентом Мозамбіку, яка пройшла у вівторок, 31 травня.

Цього разу вона розповіла про те, що Росія планує підписати мирну угоду, яка припинить "громадянську війну" в Україні. Вони повернулися до риторики восьмирічної давнини, і знову почали нести в маси думку, що українці воюють самі з собою. Звичайно ж, ці заяви є помилковими, але, не всі це розуміють через постійну пропаганду.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Ми відкриті для переговорів. Потрібні дипломатичні, мирні рішення, але для цього потрібна воля двох країн. Ми готові до переговорів, підписання угоди, яка припинила б громадянську війну на Україні і привела до миру, але ми не бачимо таку зворотну реакцію з боку Києва" - говорить пропагандистка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Путін, фото сайт Кремля
Путін, фото сайт Кремля

При цьому, не забула Валентина Матвієнко і використовувати тезу з нової "методички" окупантів. Вони стверджують, що спеціально затягують війну в Україні, і могли б давно її закінчити, але "тоді були б жертви серед мирного населення". Про те, що через російських окупантів померли десятки тисяч невинних українців вона вирішила не говорити. У цьому вони звинувачують українців.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Головним завданням вони називають знищення озброєння в Україні, а також договори про позаблоковий статус України. Тепер же, після подій в Бучі, а також після допомоги наших партнерів, це просто неможливо. ЗСУ будуть до кінця боротися за свої території, поки не виженуть загарбників.

Нагадаємо, що Олексій Данилов розповів, чи зможуть ЗСУ відбити нову атаку з боку Білорусі

Раніше повідомлялося, що пенсіонерка з Донецької області про поранення під час попадання російського снаряда в будинок і ЗСУ

Також, полоненими військовими займатиметься ГУР - Ірина Верещук передала повноваження