Словаччина підтримує Україну та українців у боротьбі за свободу й усвідомлює, що це боротьба за нашу спільну свободу та спільні цінності.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова приїхала з візитом в Україну — вона відвідала зруйновані російськими військами Ірпінь і Бородянку та зустрілася з Зеленським. Про це повідомив представник ОП Андрій Сибіга на своїй сторінці у Facebook.

Зузана Чапутова. Фото: Telegram
Зузана Чапутова. Фото: Telegram

"Зузана підтвердила Зузани" - саме під таким гаслом проходить візит президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А Зузани - це словацькі 155мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль".

Zuzana 2. Фото: YouTube
Zuzana 2. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На брифінгу після візиту, Зузана заявила, що вони в країні будуть і надалі підтримувати українських біженців, захоплюватися хоробрістю та відвагою українців. Словаччина вже надала Україні оборонну систему с-300 та розмінувальну техніку.

Мої очі та вуста будуть говорити про те, що я бачу в Україні, усій Європі. Ми надаватимемо як гуманітарну, так і військову допомогу надалі.

- сказала президент Словаччини.

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович розповів про чергові перемоги ЗСУ, і перемогу в "спецоперації".

Як повідомляв портал "Знай.ua", те, що трапилося в Україні сміливо можна вважати геноцидом - кілька ознак винуватості російських окупантів.

Також "Знай.ua" писав, що пенсіонерка з Донеччини про поранення під час влучання російського снаряда в дім.