Європейський Союз зобов'язався підтримувати Україну в питанні війни до кінця. Поки російське вторгнення не буде зупинено остаточно, і назавжди.

Про це в понеділок у Брюсселі перед початком спеціальної зустрічі Європейської Ради заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, ЄС повинен надалі підтримувати Україну в її боротьбі з російськими окупантами. Для цього країни зобов'язані зупинити фінансування Путіна, і цієї війни в цілому.

"Ми повинні продовжувати підтримувати Україну. Ця війна триватиме, у неї будуть свої підйоми і падіння. Росія бомбить і руйнує все на Донбасі. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну військовим шляхом і продовжувати санкції проти Росії. Це вже завдає великої шкоди російській економіці. Тепер економічна ситуація в Росії значно погіршиться. У той же час ми повинні продовжувати надавати зброю Україні. Україна воює, і вони (українці) потребують нашої допомоги", - зазначив Боррель.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео
Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

Чоловік упевнений, що лідерам вдасться досягти згоди стосовно шостого пакету санкцій, і щодня проводяться зустрічі, які сприяють цьому.

Рішення має бути одноголосним, і для того, щоб досягти консенсусу, потрібно враховувати запити всіх країн ЄС. Зокрема, мова йде про Угорщину, яка і блокує різні пропозиції, і діє в своїх інтересах. Але, які просування в переговорах з ними все ж є.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео
Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що американська журналістка Енн Епплбаум розповіла, чому не можна йти на компроміси з Путіним

Раніше повідомлялося, що астролог розповіла, чому Путін вибрав дату 24 лютого для початку війни

Також, Польща підставляє міцне плече, не зупиняється, і передає Україні сучасну зброю: плюс 18 самохідних гаубиць 155-мм калібру