У Європі вважають, що війна в Україні може стати своєрідним сигналом для Європейського Союзу. Вони повинні об'єднати свої зусилля в сфері оборони.

Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

За його словами, на сьогоднішній день трапилася досить трагічна картинка в світі. Війна в Україні показала, що Європейському Союзу як ніколи потрібно об'єднатися заради загального блага, інакше це може вкрай плачевно закінчитися. У спільноти є потреба в сучасних і оперативно сумісних європейських збройних силах.

Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео
Жозеп Боррель, фото: скріншот з відео

Саме тому, Жозеп Боррель вважає, що потрібно в терміновому порядку збільшити витрати на оборону.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Але важливо, щоб вони витрачали не тільки більше, але і разом, щоб запобігти подальшій фрагментації. Якщо кожна держава збільшить витрати на оборону, помноживши на Ікс свої поточні витрати і інвестуючи їх самостійно без європейської координації, результатом стане, швидше за все, марна трата грошей" - йдеться в повідомленні глави європейської дипломатії.

Склад зброї, facebook.com/StratcomCentreUA
Склад зброї, facebook.com/StratcomCentreUA

Крім того, раніше він заявляв, що незважаючи ні на що, Україні не залишиться без військової допомоги. Європейський Союз зробить все для того, щоб Україна не залишилася без військової техніки. Це радує, так як ВСУ в найближчі кілька місяців планує здійснити контрнаступ, і звільнити величезну кількість територій, в яких тимчасово засіли російські окупанти.

Навчання в Естонії. Фото: Youtube
Навчання в Естонії. Фото: Youtube

Нагадаємо, що перемогу Україні забезпечать жінки: екстрасенс Макс Гордєєв розповів про контрнаступ ЗСУ на Росію і смерть Путіна

Раніше повідомлялося, що у Великобританії попереджають Молдову про можливий напад Росії

Також, росіяни благають Володимира Путіна закрити небо над Курськом - набридло сидіти в підвалах