Після двомісячної перерви знову зафіксовано рух "Іскандерів" територією Білорусі до кордону з Україною.

Також, попри те, що більшість військ русні відступили з київського напрямку ще на початку квітні, в Білорусі досі частково залишаються російські військові і техніка. Крім того, час від часу продовжують фіксуватися запуски ракет з Білорусі по Україні. Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

Військова техніка рф. Фото:Telegram
Військова техніка рф. Фото:Telegram

Необхідно продовжувати відстежувати місця дислокацій і переміщення РК білоруськими дорогами. Пріоритетом спостереження на цей час є: ТРК "Точка-У"; РСЗВ "Смерч"; РСЗВ "Град"; ВТРК "Іскандер".

Також перевезення ракет та боєприпасів до цих ракетних комплексів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Військова техніка рф. Фото:Telegram
Військова техніка рф. Фото:Telegram

Сьогодні вперше за довгий час моніторинговою групою зафіксовано переміщення ВТРК "Іскандер" до кордону з Україною. Варто зазначити, що у Брестській обл. як і залишаються одиниці техніки ЗС РФ, які можуть пересуватися з колонами МО РБ.

Військова техніка рф. Фото:Telegram
Військова техніка рф. Фото:Telegram

Відомо, що "Іскандера" використовують для враження малорозмірних та площинних цілей, які розташовані в глибині військ противника. Йдеться про ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, засоби ППО, літаки, гвинтокрили та пункти зв'язку.

Нагадаємо, раніше ми писали, що мобілізовані в "ДНР" масово скаржаться на службу в російській армії і готові до дезертирства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Кремлі спробували дати "потужну відповідь" Джо Байдену через допомогу Україні, але лише розсмішили.

Також "Знай.ua" писав, що дівчина в 18 років одягла форму, і почала захищати Батьківщину від окупантів.