У МЗС Великобританії вважають, що росія може напасти на Молдову, тому уряд планує "екіпірувати країну за стандартами НАТО", щоб та могла захистити себе від можливої агресії з боку рф.

Про це заявила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трас в інтерв'ю газеті The Telegraph. За словами Трас, війна в Україні може перекинутися і на територію Молдови.

У Великобританії вважають за необхідне "екіпірувати Молдову за стандартами НАТО", так як бояться, що амбіції путіна по розширенню росії можу зрости, і головною метою в досягненні наміченої мети може стати удар по "вразливим державам", таких як Молдова.

"Путін чітко заявив про свої амбіції щодо розширення Росії. Те, що його спроби взяти Київ не увінчалися успіхом, не означає, що він відмовився від цих амбіцій", – зазначила Трас.

Ліз трас, фото з вільних джерел
Ліз трас, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Трас повідомила, що зараз ведуться переговори з союзниками про те, як допомогти невеликим країнам захистити себе, якщо росія все ж піде в наступ. Британський міністр підкреслила, що мета полягає в тому, щоб дати Україні на довгий термін можливість себе обороняти, але це стосується і інших держав, які також не входять до НАТО.

Варто відзначити, що з кінця квітня влада Придністров'я – проросійської невизнаної республіки, яка за міжнародним правом є частиною Молдови, неодноразово розповідала про обстріли в регіоні. З Україною у Молдови і Придністров'я загальна ділянка кордону в 1200 кілометрів. Є побоювання, що війна в Україні може перекинутися і на молдавську територію. У Придністров'ї базуються близько півтори тисячі російських військових.

Молдова не входить до НАТО, але вона подала заявку на вступ до ЄС менше ніж через два тижні після початку російського вторгнення в Україну, повідомили в bbc.

Молдова, фото з вільних джерел
Молдова, фото з вільних джерел

Нагадаємо, російська економіка продовжує скочуватися на дно, але влада продовжує брехати - ГУР МО

Як повідомляв Знай.uа, росіяни знищили під Києвом будинок ветерана Другої світової війни: "Як би мій батько відреагував"

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Кулеба висловився про європейців, які бажають зберегти обличчя путіну: "Це хвороба"