МКЧХ розпочав реєстрацію воїнів, які залишають завод "Азовсталь", на прохання сторін, у тому числі поранених.

Операція тривала з вівторка по четвер. При цьому МКЧХ не перевозить військовополонених до місць їхнього утримання. Про це йдеться у заяві організації.

Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube
Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube

"Цього тижня команда Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) зареєструвала сотні українських військовополонених на заводі "Азовсталь" у Маріуполі", - йдеться у заяві.

В ході реєстрації слід заповнити форму з особистими даними, такими як ім’я, дата народження та найближчий родич. Ця інформація дозволяє МКЧХ відстежувати тих, хто був захоплений, і допомагати їм підтримувати зв’язок зі своїми сім’ями.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Відповідно до мандата, наданого МКЧХ державами згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, МКЧХ повинен мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях їхнього утримання. МКЧХ має бути дозволено опитувати військовополонених без свідків, а тривалість і частота цих відвідувань не повинна бути надмірно обмежені.

Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube
Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube

МКЧХ підтримує конфіденційний діалог зі сторонами конфлікту щодо їхніх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом. Це ще один додатковий захисний механізм, який не дасть рашистам порушити домовленості.

Нагадаємо, раніше ми писали, що найбільша в історії група судекспертів з Гааги приїхала в Україну допомагати встановлювати злочини рф.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мольфарка провела обряд на смерть кожного солдата рф, що ступив на землю України.

Також "Знай.ua" писав, що Азовське море під загрозою зникнення, таку ціну може заплатити людство за вторгнення рф в Україну.