Гаазький суд надсилає команду з 42 експертів для розслідування ймовірних військових злочинів в Україні.

Як повідомляють ЗМІ, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що команда активно розслідуватиме злочини, що підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду та забезпечуватимуть підтримку українській владі.

Експерти з Гааги. Фото: YouTube
Експерти з Гааги. Фото: YouTube

До групи експертів входять слідчі, судові експертів та допоміжний персонал.Вони опитуватимуть свідків та збиратимуть докази. Також міжнародними спеціалістами буде надана підтримка у зборі доказів українським слідчим. Команда працюватиме разом із французькими судмедекспертами, які вже знаходяться в Україні.

У квітні Хан відвідував Україну та заявив, що "Україна є місцем злочину" під час свого візиту до міста Буча під Києвом, де тіла були знайдені на вулицях після відходу російських військ наприкінці березня.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обстріляне мирне місто. Фото: YouTube
Обстріляне мирне місто. Фото: YouTube

Для того, щоб бути кваліфікованими як злочини проти людства, напади мають бути частиною того, що установчий договір МКС, Римський статут, називає "поширеним або систематичним нападом, спрямованим проти будь-якого цивільного населення".

Зазначимо, росія скоїла багато тяжких злочинів, які ще доведеться дізнатися, адже частина територій досі знаходяться під окупацією. Притягнути до відповідальності за це можна у національних судах тут, в Україні, або ж у Міжнародному кримінальному суді.

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупований Донбас не тільки розцвітає, але й покривається жовто-блакитними смужками.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВС заявили, коли Україна відвоює окупований Донецьк та Луганськ.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка намагалася проникнути в Миколаїв.