Обстріли Маріуполя ризикують призвести до пошкодження технічних споруд, після чого хімікати потраплять до води.

На одному Азовському морі пляма не зупиниться – вона запросто зможе потрапити до Чорного.

"Є загроза повного вимирання Азовського моря. Бомбардування Азовсталі могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Витік цієї рідини повністю вб’є флору та фауну Азовського моря", — йдеться у повідомленні Маріупольської міської ради.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив, що необхідний негайний допуск на об'єкт міжнародних експертів та ООН для вивчення ситуації та запобігання екологічної катастрофи світового рівня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначають, що небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного морів.

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Українські захисники тримали оборону "Азовсталі" 82 дні. Окупанти закидували територію "Азовсталі" усіма наявними видами зброї, однак так і не змогли прорватись на територію заводу. Потім окупанти заявили, що перетворять територію меткомбінату на "паркову зону".

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що двоє українців батько і син вирішили боротися з російськими окупантами разом та наглядають один за одним.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український "заспокоювач" Арестович повідомив про плани повернути окуповані території військовим шляхом.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти з "ДНР" почали шукати будь-які способи, в тому часлі наносячи собі поранення, аби втекти від війни