СБУ заблокувала роботу підсанкційного заводу, який збирався відновити поставки для російського ВПК.

За словами речника СБУ, Артема Дехтяренка, завод знаходився у Дніпрі, та виготовляв запчастини для літаків, підводних човнів, ракетних систем, а також товари подвійного призначення.

Речник СБУ. Фото: Telegram
Речник СБУ. Фото: Telegram

"Лише за 2021 рік на ньому було виготовлено 340 т цієї продукції вартістю понад 450 млн грн. За даними слідства, готовий товар переправлявся на територію рф. Там окупанти здійснювали перерозподіл отриманої продукції серед своїх військових заводів та інших об’єктів ВПК", - заявив Дехтяренко.

Він також наголосив, що засновником заводу є російська корпорація, яка спеціалізується на виробництві і модернізації зброї та військової техніки. Минулого року він потрапив під санкції РНБО.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Підсанкційний завод у Дніпрі. Фото: Telegram
Підсанкційний завод у Дніпрі. Фото: Telegram

Щоб обійти санкції, окупанти вирішили переписати підприємство на українську юридичну особу і продовжити його роботу на шкоду державній безпеці України.

"СБУ запобігла цьому і заблокувала роботу підприємства. У межах кримінального провадження за ст. 110-2 Кримінального кодексу тривають невідкладні слідчі дії", - заявив речник СБК.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти продовжують здаватися в полон, не менше сотні танкістів за перші тижні війни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Вдячний Зеленський записав окреме відео захисникам України за відвойований кордон.

Також "Знай.ua" писав, що Швеція ухвалила офіційне рішення вступити в НАТО — підтримав парламент та уряд країни.