Уряд Швеції, яка багато років підтримувала свій нейтральний статус, прийняли рішення подати заявку до НАТО.

Майже всі партії в парламенті висловили свою підтримку заявці на членство. У Швеції багато чого варто захищати, а Швецію найкраще захищати в НАТО, заявила прем'єр-міністр країни Магдалена Андерссон.

Прем'єр-міністр Швеції. Фото: Twitter
Прем'єр-міністр Швеції. Фото: Twitter

Це трапилося після вторгнення росії в Україну. Історична подія відбувається попри те, що 200 років Швеція зберігала військовий нейтралітет.

"Ми повідомили НАТО про те, що хочемо стати членом альянсу", – сказала прем’єр-міністр Магдалена Андерссон.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Це оголошення було зроблене після дебатів у парламенті, які пройшли в понеділок, показавши, що є величезна підтримка вступу до НАТО. З восьми партій Швеції проти цього виступили лише дві менші ліві партії.

Громадська думка в Швеції була проти вступу до НАТО перед вторгненням росії в Україну 24 лютого, але підтримка членства в НАТО швидко зросла після нападу.

Швеція та Фінляндія подадуть заявку на вступ разом. Обидві країни зважились змінити свій нейтральний статус після російського вторгнення в Україну та зростання загрози з боку Росії для їх безпеки.

Цікаво, що 16 травня на зустрічі в москві ОКДБ, путін заявив, що Швеція та Фнляндія в НАТО це не одне й те ж, що Україна в НАТО, та не висловив жодних заперечень з цього приводу. Зоча кордон рФ з так званим новим ворогом (НАТО) має призвести до перегляду військової концепції рФ, а на це уряд має виділити більше коштів, що своєю чергою посилить нагрузку на економіку самої країни.

Нагадаємо, раніше ми писали що на думку аналітика, Британія взагалі не збирається церемонитися з рф.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Польщі заговорили про демілітаризацію Калінінграда - не повинен носити ім'я злочинця.

Також "Знай.ua" писав, що у Володимира Зеленського розповіли, чи можливе Євробачення-2023 в Маріуполі.