З'явилася нова інформація стосовно навчань Збройних сил Білорусі поруч з українськими кордонами. Чи варто готуватися до нового наступу на північному напрямку.

Про це заявив радник офісу президента України Олексій Арестович у черговій розмові з Марком Фейгіним.

Олексій Арестович, фото: Facebook
Олексій Арестович, фото: Facebook

За його словами, раптові навчання ЗС РБ поруч з українськими кордонами не повинна викликати особливого занепокоєння, так як ознак підготовки до наступу на Україну немає.

"Це планова перевірка готовності і це планове навчання білоруських збройних сил. Весь цей рух по платформах, розвантаження, рух на полігони, всяке таке носить плановий характер. Не бачимо ознак підготовки до наступу на Україну або в Україну входження військ і особливого занепокоєння не відчуваємо", — сказав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Олексій Арестович, фото: Facebook
Олексій Арестович, фото: Facebook

Переживати потрібно було в найпершому етапі повномасштабної війни, адже ймовірність нападу білоруської армії була високою. Зараз же, це вкрай малоймовірно. У них немає абсолютно ніяких шансів, і так ризикувати вони явно не будуть.

Олексій Арестович, фото: Facebook
Олексій Арестович, фото: Facebook

"Те, що не вийшло перший раз, другий гарантовано не вийде. Ситуація в принципі змінилася. Тоді ж було як: ось Київ штурмують добірні російські частини, а зараз-то чого? Вони підуть без російських частин? Абсолютно нереально. Я не бачу приводу хвилюватися зараз", - додав Олексій Арестович.

Також, на їх території все ще залишаються російські війська, але їх кількість мінімальна, тому на даний момент приводів для занепокоєння точно немає. Введення в Білорусь нового значного угруповання військ ЗС РФ також малоймовірно.

Нагадаємо, що зірка з "Азова" Пташка переспiвала хіт Скрябіна під розстріляним заводом Азовсталь

Раніше повідомлялося, що годував і розхвалював окупантів — на Сумщині СБУ затримала нардепа "Нашого краю" за підозрою в держзраді

Також, Віталій Кім висміяв новий план росіян, хотіли програти з самого початку