Радник офісу президента України Михайло Подоляк розповів про підготовку росіянами «параду полонених» у Муріуполі. Вони вже проводили подібний в 2014 році.

Про це стало відомо завдяки новій заяві радника президента Михайла Подоляка в соціальній мережі Twitter, де він регулярно висловлюється на тему російського вторгнення.

Михайло Подоляк, фото: скріншот
Михайло Подоляк, фото: скріншот

Цього разу він вирішив розповісти про те, як російські окупанти почали підготовку в Маріуполі "параду полонених" на 9 травня. Вони вже робили подібне 8 років тому.

"24 серпня 2014 року в Донецьку відбувся „парад полонених“. Тоді 50 бійців ЗСУ провели вулицями міста, закидаючи сміттям. Через 8 років Кремль вирішив повторити "спектакль" 9 травня в Маріуполі", - написав він.

Михайло Подоляк, фото: Twitter
Михайло Подоляк, фото: Twitter

Крім того, військовополонених навіть планують переодягати у форму цивільних. Черговий раз російська влада насміхається над Женевською конвенцією, і показує свою сутність.

Військовий парад в москві, фото: скріншот з відео
Військовий парад в москві, фото: скріншот з відео

"Україна фіксує кожного, хто займається приниженням і катуванням наших полонених. Зараз Книга катів оновлюється, але в один прекрасний день імена з неї почнуть викреслювати", — підсумував він.

Також, відомо, що вони вирішили відмовитися від проведення параду в "ДНР" і "ЛНР" в цьому році, так як на території неіснуючих держав ведуться активні бойові дії.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

На даний момент окупанти планують штурмувати завод в Маріуполі "Азовсталь", щоб принести до 9 травня Путіну хоч якусь перемогу. Однак, у них нічого не вийде, адже ЗСУ тримають оборону.

Нагадаємо, що Подоляк посміявся над розумовими здібностями росіян, які відмовилися від терміна "денацифікація"

Раніше повідомлялося, що ЗСУ показали, як знищують російські танки, техніку і викурюють окупантів з окопів

Також, російські окупанти вбили 15-річного хлопця, який допомагав евакуювати тварин