Прес-секретар російського президента Путіна Дмитро Пєсков вирішив прокоментувати чутки, які поширюються по мережі останній тиждень.

Йдеться про загальну мобілізацію росіян. Про це повідомляють російські засоби масової інформації, що поширюють в основному місцеву пропаганду про "русский мир".

Пєсков, Youtube
Пєсков, Youtube

За словами Дмитро Пєскова 9 травня Путін не буде оголошувати про загальну мобілізацію. Пєсков назвав це - "нісенітницею і неправдою". Однак, ми вже навчені досвідом, і знаємо, що не можна вірити жодній заяві З російської сторони, і їх слова завжди позначають інше.

Що ж саме готує російський лідер на 9 травня дізнаємося вже менше, ніж через тиждень.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила
Показати ще

путін, скріншот
путін, скріншот

Раніше різні світові розвідки і ЗМІ публікували інформацію про те, що Кремль збирається на 9 травня, коли відзначатимуть День Перемоги загальну мобілізацію. Вони планували, або все ще планують набрати нову армію, яку відправили б воювати проти українського народу. Ці дані також підтвердили деякі чиновники з країн-партнерів України.

Дмитро Пєсков. Фото: скрін youtube
Дмитро Пєсков. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що 24 лютого російська сторона почала проти України повномасштабну війну. Політичне і військове керівництва країни направили сюди самі "елітні" свої війська, які за їхніми планами повинні були захопити столицю за кілька днів. Ось, вже 70 днів як вони намагаються захопити хоч якусь територію, і самі розуміють, що вже не справляються. Тому, можливо і буде оголошена мобілізація.

Нагадаємо, що українка з Бучі благала окупантів застрелити її слідом за чоловіком: не бачила сенсу життя без коханої людини

Раніше повідомлялося, що Фінляндія почала скидати свої війська до кордонів з Росією: почали готуватися до оборони заздалегідь

Також, кінологи з США передали броник для прикордонних вівчарок