Стало відомо про те, що російські окупанти намагаються влаштувати справжній голодомор в Луганській області. В області вже почалася гуманітарна катастрофа, і жителі опинилися в пастці.

Про це стало відомо завдяки новій заяві голови Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдар.

За його словами, російські окупанти продовжують влаштовувати голодомор в Луганській області. Крім того, в Рубіжному вже знищили Сучасний елеваторний комплекс.

"Мета - Голодомор. Окупанти розбомбили літаками елеватор у Рубіжному. Супутникові знімки від компанії Planet Lab свідчать про те, що на територію ТОВ "Голден АГРО" в Рубіжному були скинуті потужні російські бомби. Відкритий в 2020 році елеваторний комплекс був повністю знищений" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Луганськ, фото: TelegraM
Луганськ, фото: TelegraM

За словами Сергія Гайдая на підприємстві працювала лабораторія з сучасним обладнанням, серед якого був Експрес-аналізатор, який забезпечував точні і швидкі аналізи всіх культур. Крім того, була зерносушарка, яка обробляла близько 1500 тонн на добу, сепаратор, автоваги, Автоматичний проботборник.

Цей комплекс міг зберігати в собі близько 30 тисяч тонн зерна.

Пожежа на Луганській ТЕС, фото: вільне джерело
Пожежа на Луганській ТЕС, фото: вільне джерело

Гайдай також нагадав, що в окупованих містах були відзначені випадки вивезення українського зерна в Росію. А раніше загарбники знищили всі продуктові склади в Сєвєродонецьку.

Ось як виглядає справжня гуманітарна катастрофа, яка припиняється в голодомор.

Трагедія під Луганськом, фото: скріншот з відео
Трагедія під Луганськом, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Юрій Романенко розповів, навіщо росіяни підпалюють свої підприємства

Раніше повідомлялося, що російські окупанти почали штурм "Азовсталі" в Маріуполі: перші дані

Також, "розморозити" територіальний конфлікт з Росією: країни відкликали підписи з мирного договору