Стало відомо про те, що Естонія може незабаром відкликати підписи під прикордонними договорами з Російською Федерацією. Перші подробиці інциденту.

З відповідною пропозицією виступила опозиційна консервативна Народна партія Естонії.

Йдеться про договори, які були підписані між країнами ще 18 лютого 2014 року. З такою пропозицією виступили в парламенті Естонії опозиційна консервативна Народна парті.

Конфлікт Естонії та росії, фото: вільне джерело
Конфлікт Естонії та росії, фото: вільне джерело

"По завершенні окупації і відновленню незалежності територія Естонії і сухопутний кордон de jure на основі правонаступництва відновлюється такими, як це передбачено в Тартуському мирному договорі", - йдеться в пояснювальній записці.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Справа в тому, що Естонія і Росія станом на сьогоднішній день не мають юридично оформленого кордону. У 2005 році після тривали 10 років переговорів, в Москві був підписаний прикордонний договір.

Президент Естонії і Зеленський. Фото: Фонтанка.ги
Президент Естонії і Зеленський. Фото: Фонтанка.ги
Президент Естонії і Зеленський. Фото: Фонтанка.ги

Крім того, естонська сторона при його ратифікації включила в преамбулу згадку про дієвість Тартуського мирного договору 1920 року.

У Росії ж вважають цей мирний договір просто папірцем, який не має ніякої юридичної сили. Крім того, в Кремлі це розцінили як спробу розморозити територіальний конфлікт, і відкликав свій підпис. Як будуть далі йти справи з цим фронтом - покаже лише час, адже Росії явно невигідний ще один збройний конфлікт.

Техніка окупантів, фото: Facebook
Техніка окупантів, фото: Facebook

Нагадаємо, що ЗСУ разом з Нацгвардією і Нацполіцією відбили низку населених пунктів на Харківщині

Раніше повідомлялося, що зворушлива історія закоханих - медсестра з Лисичанська, яка через обстріли залишилася без ніг

Також, Сергій Лавров порівняв Зеленського з Гітлером, і зробив винуватими євреїв