За інформацією Пентагону, сьогодні закінчився курс навчання солдатів ЗСУ. Понад 200 артилеристів зможуть управляти гаубицями від союзників.

В Україні будуть понад 200 навчених артилеристів для гаубиць М777. З партії 80% вже доставлені в Україну. Про це повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

"Понад 170 українських військових навчалися використовувати М777, а ще понад 50 завершать навчання сьогодні, 2 травня", - заявив представник Пентагону.

Варто зазначити, що частина гаубиць вже передана ЗСУ, а на підході ще боєзапас з Канади, Австралії, та інших країн, які підтримують Україну у протистоянні російському агресору.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зазначимо, що 155 мм калібр, які мають це артсистеми, вважається "натівським", у Росії та Україні, використовували 152-мм снаряди, і саме такими снарядами зараз завдають удари обидві сторони.

Тому в пакеті допомоги від США і 144 тисячі боєприпасів 155-мм, а також тягачі для транспортування гаубиць.

"Цього буде достатньо, щоб забезпечити артилерією п’ять українських батальйонів для можливого застосування на Донбасі", - зазначають у Пентагоні.

Нагадаємо, раніше росіяни вивозять тіла окупантів вночі маленькими партіями, щоб не шокувати населення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в рф зросла кількість пожеж та вибухів на військово-промисловому комплексі, цього разу палає пороховий завод.

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Арестович заявив, що українські військові знищили у Чорнобаївці склад боєприпасів ворога.