Росіяни у війни з Україною почали діяти за дідівськими методичками. Вони використовують такі ж засоби, як і раніше використовувало НКВC щодо УПА.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Так, стало відомо, що російські пропагандисти почали розповсюджувати фейк про майбутній "розстріл цивільних мешканців в Одеській області співробітниками СБУ, переодягненими в російську форму". До того ж російський пропагандист старіков на одному з телеканалів заявив, що так раніше чинили "бандерівці".

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Це "класика бандерівського жанру". Будь-хто знає, що були численні випадки, коли вони перевдягалися в червоноармійську форму і чинили страшні злодіяння. У тому числі початок "волинської різанини", - заявив пропагандист.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак насправді саме НКВC створювало фейки про УПА для дискредитації спротиву українців. Це підтверджує відома докладна записка наркома внутрішніх справ УРСР Василя Рясного до Берії від 26 липня 1945 року.

"Станом на 20 червня 1945 року всього в західних областях України діє 156 спецгруп із загальною кількістю 1783 особи… За своїм зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від бандитів УПА, що вводило в оману їх ватажків".

Нагадаємо, депутати Держдуми назавжди втратили робочу пошту після блокування від Google: листування, документи і багато секретів

Також Знай писав, Шойгу знову збрехав путіну про хід війни в Україні: заявив про взяття Маріуполя

Раніше Знай повідомляв, пропагандисти показали "щасливе життя" у Херсоні, проілюструвавши кадрами з російського міста: "А я думав в Єйську живу"