Міністерство оборони Чехії заявило про рішення допомогти Україні, здійснюючи капітальний ремонт бронетехніки через агентство AMOS. Сервісним обслуговуванням займатимуться чеські підприємства оборонної промисловості на своїх підприємствах у Чехії та Словаччині.

Відомо, що перший контракт буде включати в себе ремонт радянських танків Т-64, а в майбутньому силами інших компаній ремонтні роботи можуть проводитися також на БТР. Про кількість техніки, яку планується відремонтувати, не повідомляється. У той же час зазначено, що роботи будуть включати в себе капітальний ремонт і введення в експлуатацію техніки, яка довгий час була "замороженою".

Український танк Т-64
Український танк Т-64

"Чехія стала першою країною-партнером, до якої українська сторона офіційно звернулася з проханням про взаємну співпрацю між чеськими та українськими компаніями у сфері ремонту наземної техніки, яка повинна бути введена в експлуатацію або яка була пошкоджена в ході бойових дій", - сказала міністр оборони Чехії Яна Чернохова.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У повідомленні зазначили, що дрібні несправності або бойові пошкодження будуть усувати українська армія і оборонна промисловість України. Допомога від чеських друзів полягає у використанні потужностей їх підприємств оборонної промисловості для проведення більш масштабних робіт.

Нагадаємо, український захисник отримав обіцяні Зеленським 100 тисяч гривень і поділився мрією: "Залишилося вийти живим з Маріуполя"

Як повідомляв Знай.uа, Україна отримала довгоочікувані винищувачі від США і союзників: секретні поставки "подарували" багато важкого

Також портал Знай.uа писав, що развідник ВМС США Малкольм Ненс воює за Україну з 40-річним досвідом: "Перестати говорити, а діяти"