Депутати пропонують повністю позбавиться від радянського наративу святкування дня Перемоги.

В Україні може остаточно змінитися дата Дня Перемоги - з 9 на 8 травня, про це йдеться в тексті відповідного законопроект.

День Перемоги у Другій світовій. Фото: Youtube
День Перемоги у Другій світовій. Фото: Youtube

На думку нардепів, відзначати 9 травня в Україні День Перемоги над нацизмом нелогічно, оскільки, як повідомляють автори, дату пересунув з 8 травня СРСР, а Україна повинна відзначати цей день разом з усією Європою і цивілізованим світом. Неприйнятно відзначати з рф, особливо після початку повномасштабної війни.

За словами автора законопроєкту Володимира В'ятровича, нацистська Німеччина капітулювала 8 травня і саме цю дату відзначає весь цивілізований світ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"По-друге, це має бути День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Без зайвогог побєдобєсія", - підкреслив історик.

Скриншот проекту закона
Скриншот проекту закона

Також планують відзначити відзначати 9 травня День Європи, як це відбувається у всьому світі. Наприклад, цього року у Латвії 9 травня буде Днем Пам’яті загиблих у війні українців. Закон, який ухвалили латвійці передбачає встановлення дня пам’яті жертв України. Таким чином 9 травня стане Днем пам’яті жертв України на всій території Латвії цього року, вшановуючи громадянське населення України.

Нагадаємо, раніше Бі-2, скасувавши концерт у Києві, запропонували українцям приїхати до Москви.

Як повідомляв портал "Знай.ua", матч між Україною та Англією відбудеться, щоб зібрати гроші на допомогу Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Україна готова повернути всю Донецьку і Луганську області в ході другої фази війни.