На борту затонулого внаслідок влучання двох українських ракет "Нептун" крейсеру "Москва", за штатом мало перебувати дві ядерні боєголовки до крилатих ракет. Чи були вони на флагмані російського воєнного флоту у той час, наразі невідомо.

Про це на фейсбук-сторінці зазначив керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Андрій Клименко зазначив, що крейсер "Москва" є носієм ядерної зброї. Тепер з'ясувати чи перебувала на кораблі ядерна зброя мають прибережні держави Чорного моря – Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія, а також міжнародні організації.

Крейсер "Москва", фото: вільне джерело
Крейсер "Москва", фото: вільне джерело

"Друзі, фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр "Москва" є дві ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель-носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ", – написав Клименко.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

У інтерв’ю Марку Фейгіну радник Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що втрата крейсеру "Москва" стане справжньою катастрофою для Чорноморського флоту. Все через те, що саме він прикривав з повітря Херсонське угруповання окупантів, і тепер це облегшить положення української авіації на Південному напрямку.

Олексій Арестович. Фото: Instagram
Олексій Арестович. Фото: Instagram

"Крейсер забезпечував протиповітряну оборону для десантних військ, на його борту знаходилася велика кількість комплексів С-300 морського базування, тому парасольку він давав прекрасну. Окрім того, оскільки це флагман Чорноморського флоту рф, на його борту знаходився штаб та командування флоту", – зазначив Арестович.

Нагадаємо, воїни ЗСУ підбили крейсер "Москва", який був посланий захисниками Зміїного: на борту 510 членів екіпажу

Також Знай повідомляв, гордість російського флоту крейсер "Москва" потонула в Чорному морі: Міноборони рф підтвердило очевидне

Раніше Знай писав, "Москва" пішла на дно: підбитий ЗСУ російський крейсер прибув у "пункт призначення"