Як відомо, напередодні, 13 квітня, воїни Збройних сил України підбили крейсер «Москва» в Чорному морі. Зараз же з'явилася інформація про те, що він потонув.

Про це стало відомо завдяки публікації в Telegram-каналі Антона Геращенка. Він написав всього кілька слів, але, такі радісні.

Як відомо, військові ЗСУ підбили крейсер під назвою "Москва" двома ракетами під назвою "Нептун". Йому завдали серйозних ушкоджень, і шансів на порятунок практично не було. Черговий доказ того, що наші військові здатні зробити все для того, щоб вигнати окупантів з наших земель.

Крейсер, фото  TACC
Крейсер, фото TACC

"Підтвердили, що ракетний крейсер "Москва" сьогодні пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний! Ракети "Нептун", що стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозні пошкодження. Слава Україні!",- написав про це Олексій Арестович.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Тепер же з'явилася інформація від Антона Геращенка про те, що він пішов на дно, залишається лише дочекатися інформації від офіційних джерел. На борту перебувало понад 500 осіб.

Пост Геращенко, фото: скріншот
Пост Геращенко, фото: скріншот

"Москва пішла на дно:))" - написав він.

В Одеській ОВА вважають, що після цього влада Росії може намагатися помститися за потоплений крейсер, адже це б'є по їхньому іміджу. Можливо, це будуть чергові ракетні удари по українських містах, тому розслаблятися вкрай рано. Хоч і новина безумовно хороша.

Пізніше новину про удар по крейсеру підтвердив зі своїх джерел і колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

"Тепер це факт, підтверджений навіть Міноборони РФ – флагман Чорноморського флоту ракетний крейсер Москва пущений на дно двома ракетами українського виробництва "Нептун". На ньому здетонував боєзапас, і близько 2-00 ночі місцевого часу він завалився на лівий бік і затонув. Як зазначили спостерігачі, цей той самий крейсер, що був посланий українськими прикордонниками біля острова Зміїний. І той самий, що очолював угруповання ВМС РФ в Сирії. Його основне військове завдання – протикорабельний захист, ППО і прикриття десантів. На даний момент достовірно відомо про порятунок 50 осіб з 510 членів екіпажу. Для порівняння - в ході катастрофи підводного човна "Курськ" загинуло 107 осіб. Тепер у Путіна в комплект до Сребрениці є ще й Цусіма. І все за один місяць... Умілець!", – пише Ілля Пономарьов.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба показав, як прихистив Маріка: довелося посунутися Густаву і Бенджі

Раніше повідомлялося, що воіни ЗСУ підбили крейсер "Москва" , який був посланий захисниками зміїного

Також, іспанець подолав 3 тисячі кілометрів на мотоциклі, щоб привезти медикаменти в Україну