Генеральний штаб оприлюднив оперативну інформацію станом на 06.00 14 квітня. Вже розпочалася 50 доба героїчного протистояння України російським окупантам.

Зазначається, що ворог продовжує нарощування авіаційного угруповання поблизу східного кордону, а також посилює артилерійські підрозділи, оптимізує наявні системи управління, розвідувального та медичного забезпечення.

Фото Генштабу
Фото Генштабу

У Генштабі наголосили, що досі зберігається постійна загроза застосування противником ракетного озброєння по всій території України. До того ж зараз окупанти наносять ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях.

У той самий час на Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. У білоруському населеному пункті Холмич, на блокпостах ведеться перевірка особистих телефонів. Цивільним повідомляється, що українські підрозділи в будь-який час можуть здійснити напад на територію білорусі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Фото Генштабу
Фото Генштабу

На Сіверському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів Центрального військового округу з території Брянської та Курської областей. Ворог намагається посилити контроль кордону та проводить інженерне обладнання позицій, опорних пунктів.

На Слобожанському напрямку противник проводить розвідку ймовірних напрямків наступу, нарощує систему розвідки, управління та медичного забезпечення. Продовжує частково блокувати місто Харків. На Донецькому і Таврійському напрямках ворог вів бойові дії в районах Слов’янська, Попасної та Курахового та штурмові дії у місті Маріуполь. Успіху не мав. Тривають бої.

Як зазначили у Генштабі, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжується проведення примусових мобілізаційних заходів. Російське командування поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території так званої "ДНР". Поставлену ціль було виконано лише на 20%.

Фото Генштабу
Фото Генштабу

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів, проводить заходи з інженерного обладнання позицій.

"На території Донецької та Луганської областей захисниками України минулої доби відбито вісім атак ворога, знищено танк, чотири одиниці броньованої та шість автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника. Підрозділами зенітних ракетних військ попередньої доби збито два ворожого винищувача. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!", - сказано у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, вони точно під чимось: після війни кадирівців зі світлофором, вони взялися за невидимок

Раніше Знай писав, морги Дніпра забиті тілами російських військових - понад 1500 солдатів, від яких відреклися навіть рідні мами

Також Знай повідомляв, воїни ЗСУ підбили крейсер "Москва", який був посланий захисниками Зміїного: на борту 510 членів екіпажу