Стало відомо про те, що в моргах міста Дніпро перебуває понад півтори тисячі тіл російських окупантів. Ситуація з кожним днем стає тільки гірше, адже загиблих солдатів ніхто не хоче забирати.

Про це стало відомо завдяки новій заяві заступника мера міста Дніпро Михайла Лисенка. Він розповів про ситуацію в місті, а також про можливий наступ Росії.

Вже кілька тижнів ходять чутки про те, що російські війська збираються провести наступ на місто Дніпро з Ізюма. Мегаполіс може стати однією зі стратегічних цілей окупантів.

Дніпро / скріншот з відео
Дніпро / скріншот з відео

Після цього мер Борис Філатов закликав дітей і літніх людей евакуюватися, адже область піддається ракетним ударам.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"У нас зараз в моргах Дніпра більше півтори тисячі, це тільки в моргах Дніпра, більше півтори тисячі загиблих російських солдатів, яких ніхто не хоче забирати. Вони у мене лежать в рефрижераторах, тобто на території моргу лежать в рефрижераторах. Зрозуміло, ми їх там не спалюємо, ми сподіваємося, що хтось із російських матерів зможе приїхати і забрати своїх синів, яких вони ростили все життя. Але у нас вже чотири рефрижератори забиті трупами російських солдатів. Нехай вони виходять на своє командування. Я не хочу ховати їх у братських могилах, ми не збираємося їх кремувати. Як би там не було, але це чиїсь діти" - говорить чоловік про ситуацію в місті.

Михайло Лисенко, фото: скріншот з відео
Михайло Лисенко, фото: скріншот з відео

Далі Михайло Лисенко зазначив, що вони не можуть так вчинити навіть з окупантами, адже українці в рази людяніші.

Зараз ведеться робота над тим, щоб родичі цих росіян забрали тіла, адже далі так тривати не може.

Морг
Морг

А ось російська сторона в цьому питанні вибирає агресію. Наприклад, вони привезли в Маріуполь мобільні крематорії, в яких спалюють тіла мирних жителів. Все для того, щоб приховати цей злочин від усього світу.

Скрін, відео YouTube морг
Скрін, відео YouTube морг

Нагадаємо, що ЗСУ ліквідували ювілейний російський штурмовик: став 300-ю метою для зенітних ракетних військ Повітряних сил

Раніше повідомлялося, що Макрон відмовився називати геноцидом злочину російських окупантів в Україні

Також, у МОЗ дали цінні поради для українців під час воєнного стану