У Харкові під час обстрілів російськими військами загинув 95-тирічний в'язень німецьких таборів Борис Романченко.

У Харкові загинув 96-річний в'язень фашистських концтаборів Борис Романченко. Про це стало відомо з Twitter історика Єнса-Крістіана Вагнера.

У повідомленні зазначається, що чоловік пережив Бухенвальд, Пенемюнде, Дора-Міттельбау і Берген-Бельзен, але його вбили російська ракета у своїй квартирі під час "операції з денацифікації".

Борис Романченко. Фото: Twitter
Борис Романченко. Фото: Twitter

Також Вагнер повідомив, що за словами внучки, він жив у багатоповерховій будівлі, в яку влучив снаряд.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Борис Романченко інтенсивно працював над збереженням пам'яті про нацистські злочини і був віце-президентом Міжнародного комітету Бухенвальд-Дора.

У 2012 році Борис Романченко він зачитав клятву Бухенвальда "створення нового світу, де панують мир і свобода" під час святкування річниці визволення концтабору Бухенвальд.

Борис Романченко. Фото: Twitter
Борис Романченко. Фото: Twitter

У коментарях до допису історика зазначають, що цей чоловік пережив Голокост, але був убитий російською бомбою. Варто також нагадати, що дві країни, які затримують допомогу Україні, – це Німеччина та Ізраїль.

Нагадаємо, раніше російські військові обстріляли храм Смоленської ікони Божої Матері.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці можуть повідомити про військові злочини російських окупантів за допомогою смартфона.

Також "Знай.ua" писав, що прокурор суду в Гаазі прибув в Україну, щоб зафіксувати всі злочини росії.