Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан прибув до України, щоб підтримати та зібрати інформацію про злочини рф.

У Офісі Президента оприлюднили розмову президента України Володимира Зеленського та прокурора суду Гааги Каріма Хана.

Володимир Зеленський провів розмову з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом, який перебуває в Україні й уже почав працювати. Зеленський запевнив, що окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців.

"Минулої ночі російські війська продовжили обстріли української території, наших мирних міст, наших громадян. Харків та область... Вони бомбардували узбережжя Одещини. Завдали ракетних ударів по Києву. Били по цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Станом на цей ранок 103 дитини вбиті", - зазначив Зеленський.

Карім Хам розповів, що їхав в Україну через Польщу, та бачив людей і фотографії. Це свідчення в усіх країнах світу - фотографії з Маріуполя, з інших міст.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Ми бачили те, як страждають люди, страждають діти, жінки і чоловіки. Закон повинен використовуватися для захисту цих людей", - зазначив прокурор.

Також він розповів, що відбулося "історичне об'єднання міжнародної спільноти. Сорок одна країна за 48 годин після мого запрошення від Колумбії до Японії. Скільки європейських країн, вони зрозуміли, що верховенство права не можуть жити просто університетах і судах. Це треба втілювати в реальність, якщо ми хочемо, щоб була справедливість та притягнуто до відповідальності".

Зеленський зазначив, що всі свідчення та дані - надасть для справедливого і чесного суду.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський назвав "дитячою провокацією" фейк про його заклик скласти зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", за даними СБУ, Кадиров навіть не наближався до України.

Також "Знай.ua" писав, що українських біженців готові прийняти понад 100 тисяч британців.