Греція слідом за Італією заявила про те, що не проти долучитися до відбудови українського Маріуполя, який російські окупанти взяли в облогу і продовжують знищувати.

Вчора, 17 березня, міністр культури Італії Даріо Франческіні повідомив про те, що його країна відбудує зруйнований загарбниками Драмтеатр. Тепер прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс на своїй сторінці в Twitter написав про готовність відновити зруйнований орками пологовий будинок:

«Греція готова відбудувати пологовий будинок в Маріуполі, центрі грецької меншини в Україні, дорогому нашому серцю місті і символі варварства війни», - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто зазначити, що 9 березня російські окупаційні війська цілеспрямовано розбомбили пологовий будинок №2 і дитячу лікарню №3 в Маріуполі. В результаті обстрілу трагічно загинуло три людини, серед яких маленька дитина, та ще 17 - отримали поранення.

Найбільше шокувала смерть вагітної дівчини, фото якої облетіло весь світ. Її поранену з маріупольського пологового будинку винесли співробітники ДСНС на ношах. Однак врятувати постраждалу не вдалося. Українка померла разом з дитиною в утробі.

Вагітна дівчина, постраждала під час обстрілу Маріупольського пологового будинку. Євген Малолєтка

Після того, що сталося, президент України Володимир Зеленський зробив заяву, звинуватив світ у бездіяльності і вчергове вимагав закрити небо над Україною.

Нагадаємо, що дочка Сніжани Єгорової Стася Ровінська показала ще один прояв цинічності окупантів.

Читайте також, що бійці полку "Азов" спопелили ще 4 танки і БТРи.