У Маріуполі російські окупанти за допомогою авіації зруйнували пологовий будинок. Президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти з вимогою закрити небо.

Відповідний допис з’явився в телеграм-каналі гаранта.

«Прямий удар російських військ по пологовому будинку. Люди під завалами. Діти під завалами. Це звірство! Скільки ще світ буде співучасником, ігноруючи терор? Негайно закрийте небо! Негайно зупиніть убивства! Ви маєте силу. Але, схоже, втрачаєте людяність», - йдеться в повідомленні президента.

На опублікованому відео видно, що всередині пологовий будинок сильно постраждав: вікна вибиті, меблі розтрощені, кров на підлозі.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Facebook поліції Донецької області уточнюють, що загарбники скинули авіабомбу просто в район лікарні та пологового будинку. У цей момент на території установи знаходилися люди. Кількість жертв та постраждалих досі встановлюється.

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Наслідки бомбардування в Маріуполі. Фото: Нацполіція

Ще один авіаудар було нанесено просто в центрі міста. Правоохоронці документують наслідки бомбардування і збирають речові докази для Міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, що держекоінспекція просить повідомляти про військові злочини окупантів проти довкілля.

Раніше повідомлялося, що зворушливі кадри прощання батьків з донечкою розчулили українців.