Війна в Україні триває понад десять років, і перспектива їхнього завершення залишається невизначеною.

У цьому контексті особливо цінна думка тих, хто безпосередньо бере участь у захисті нашої країни. Наприклад, нещодавно своїми роздумами з приводу поточної ситуації поділився Володимир Собіпан, командувач першим десантно-штурмовим батальйоном знаменитої 79-й ОДШБр.

ЗСУ / фото: The Washington Post
ЗСУ / фото: The Washington Post

Його слова змушують серйозно задуматися про можливі наслідки різних сценаріїв розвитку подій.

Командир Собіпан наголошує на небезпеці, яку може нести так звана "заморозка" конфлікту. Він проводить паралелі з подіями 2014-2015 років, коли після наполегливих боїв за Донецький аеропорт ситуація певним чином стабілізувалася.

Популярні новини зараз
Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Однак ця стабілізація виявилася оманливою та тимчасовою.

Війна на Донбасі, фото з вільних джерел
Війна на Донбасі, фото з вільних джерел

На його думку, саме відсутність рішучих дій у той період призвела до того, що за вісім років Україна зіткнулася з повномасштабним вторгненням. Він застерігає від повторення такого сценарію, зазначаючи, що будь-яка пауза в протистоянні агресору буде використана для його перегрупування сил та підготовки до нового наступу.

"Наша держава, президент, головнокомандувач — усі розуміють це і бояться так само заморозити. Тому що три, п'ять, десять років – скільки? Ми переведемо це на спини наших дітей. Не треба заморожувати цю війну", - заявив він.

Нагадаємо, воїни ЗСУ навчилися "воювати" простими палицями проти окупантів: є перший "мінус"

Як повідомляв "Знай.ua", росіяни хочуть добити окуповані території тарифами: отримали "покращення"

Знай.ua писав, танки не закінчаться ніколи: ЗСУ показали, що навіть війна не позбавить України броні