В умовах тривалої повномасштабної війни Україна демонструє вражаючу здатність підтримувати та навіть розширювати свій танковий парк, незважаючи на значні втрати техніки. Хоча не такі величезні, як у окупантів, котрі не шкодують ні залізо, ні своїх людей.

За даними Forbes, за два роки бойових дій ЗСУ отримали близько 700 танків від союзників. Однак ключовим фактором, що забезпечує стабільність танкових сил ЗСУ, є налагоджена система розконсервації та модернізації радянських танків Т-64.

Танк. Фото: Youtube
Танк. Фото: Youtube

Яскравим прикладом ефективності цієї стратегії є нещодавно сформована 150-а механізована бригада, яка була укомплектована модернізованими танками Т-64БВ зразка 2017 року.

Цей факт свідчить про те, що навіть на третьому році війни Україна здатна не лише підтримувати існуючі танкові підрозділи, а й формувати нові, оснащуючи їх сучасною технікою.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить "Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Т-64 – класичний танк доби Холодної війни, розроблений та виготовлений на Харківському заводі імені Малишева. Після розпаду СРСР Україні дісталося близько 3000 машин. За роки незалежності близько тисячі з них модернізували для активного використання у військах. Доля решти танків тривалий час залишалася невідомою, але саме вони, ймовірно, стали резервом, який дозволяє ЗСУ підтримувати боєздатність танкових підрозділів в умовах інтенсивних бойових дій.

Танки. Фото: скриншот з Youtube
Танки. Фото: скриншот з Youtube

Виробничі потужності були розосереджені за менш вразливими регіонами країни, а також укладено угоди щодо ремонту та модернізації Т-64 на підприємствах у Польщі та Чехії.

Ця стратегія дозволила Україні не лише компенсувати втрати близько 300 Т-64 у боях, а й забезпечити достатню кількість цих машин для підтримки існуючих бригад та формування нових.

Нагадаємо, більше ракет зробити неможливо: у ГУР розкрили деталі військового виробництва окупантів

Як повідомляв "Знай.uа", окупанти продовжують принижуватися перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію.

Знай.ua писав, F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших же пілотів: як їм потрібно буде літати