Протягом 2024 року, російські війська намагатимуться атакувати в декількох напрямках. При цьому основні сили, окупанти там концентруватимуть вже найближчим часом.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в коментарі для ТСН.

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

"По всіх напрямках ворог активізуватися не може, тому що їм самим не вистачає ресурсу. Але можуть зосередитися на якихось окремо взятих напрямках"- зазначив Коваленко.

За словами експерта, ворог має плани на декілька локацій. Якщо говорити про схід, то це населені пункти Харківщини та Донеччини.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Українські військовослужбовці, фото: Facebook
Українські військовослужбовці, фото: Facebook

" Після закриття питання з Авдіївкою вони будуть намагатися діяти на Лимано-Куп’янському напрямку. В першу чергу їх цікавить, безумовно, Куп’янськ" - запевняє експерт.

Що стосується півдня, то окупанти хочуть відновити лінії бойового зіткнення між Вербовим та Роботиним. Тобто, вони планують вирівняти цю лінію та повернути території, які були звільнені під час контрнаступу ЗСУ. А вже після цього підуть плани в напрямку Оріхова та Гуляйполя.

Зруйнований дім. Фото: Знай.UA
Зруйнований дім. Фото: Знай.UA

Як діятимуть Збройні сили

За словами експерта, першочерговий пріоритет - оборонні дії, адже іншого варіанту немає. Такий план існує мінімум на перше півріччя 2024 року. А друге півріччя залежатиме від наших партнерів, зокрема і США. Коваленко говорить, що ніхто не знає коли та як закінчиться війна.

"Вона може закінчитись так само неочікувано, як свого часу було звільнено Харківську область. Все може відбутись неочікувано" - розповів експерт.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будуть відвойовувати всі позиції: військовий експерт попередив на яких напрямках атака ворога буде найактивнішою

Раніше портал Знай інформував, нардеп дала невтішний прогноз через затримку західної зброї: "Високі шанси втратити Харків"

Також наш портал повідомляв, одними "Шахедами" не обійшлося: Іран передав сотні балістичних ракет росії