Окупанти в особі орди так званої Російської Федерації вже отримали сотні балістичних ракет від Ірану. Це та сама країна, яка кілька років уже постачає безпілотники "Шахеди".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Reuters, яке посилається на свої джерела.

Іранські балістичні ракети, інфографіка: NV
Іранські балістичні ракети, інфографіка: NV

Журналісти видання пишуть, що частина переданих ракет – із сімейства балістики малої дальності Fateh-110, Zolfaghar. Вони здатні знищувати цілі на відстані від 300 до 700 км.

"Постачання розпочалося на початку січня після того, як угоду було завершено на зустрічах наприкінці минулого року між іранськими і російськими військовими і представниками служб безпеки, які пройшли в Тегерані і Москві, повідомило одне з іранських джерел", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Іранський військовий чиновник, який, як і інші джерела, побажав залишитися неназваним, повідомив, що було принаймні чотири постачання ракет, і найближчими тижнями їх буде ще більше.

Ракети Fateh-110, скріншот: YouTube
Ракети Fateh-110, скріншот: YouTube

Інший високопосадовець заявив, що деякі ракети були відправлені в Росію морським транспортом через Каспійське море, а інші - доставлені літаком.

"Поставок буде більше. Немає причин це приховувати. Нам дозволено експортувати зброю до будь-якої країни, до якої ми забажаємо", - додав чиновник.

Нагадаємо, «Це і є технологічна інноваційна перевага»: експерт прокоментував знищення російських А-50 та Іл-22.

Раніше повідомлялося, Олександр Мусієнко розповів, чи може Іран припинити постачати Росії зброю.

Також, коли чекати на пік обстрілів: аналітик пояснив, до чого готувався ворог.