У газеті New York Times писали, що ворог буде наступати на п'яти напрямках. Але армія окупантів почала свій наступ ще восени, за цей час просто мінялась його інтенсивність. Про ситуацію на фронті розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі каналу 24.

За його словами, наступальні дії загарбників продовжуються вже деякий час, проте темп наступу періодично змінюється. Їх основна задача – відвоювати всі втрачені позиції у наслідок успішних наступальних дій українців.

Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube
Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube

Саме з цієї причини ворог активізував свої дії, проте на всіх напрямках вони активно наступати не зможуть одночасно. На думку військового, росіяни зведуть всі свої сили на трьох напрямках, а може і на двох.

"Так було уже восени, коли ворог починав свій наступ на Сході. Вони почали рух по всіх напрямках, де вони тільки могли. Мета, яка ставилася, – це спробувати знайти слабкі, вразливі місця в українській обороні", – відповів Мусієнко.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Російська техніка, фото: скріншот з відео
Російська техніка, фото: скріншот з відео

Ворог виявляв, пробував і концентрував сили, випробуючи їх. І вони все одно зосередились на більш політичній меті на той час – Авдіївці. Напрямків п'ять, але все одно буде найбільша концентрація, де вони зберуть чи не всі сили. Так, за словами Мусієнка, всі сили будуть концентруватись на Запорізькому, Куп'янському та Бахмутському напрямку.

На деяких ділянках ворог зазнає невеликого успіху, проте наші сили роблять все, щоб дестабілізувати ворога.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, масований ракетний обстріл не тільки на річницю: українців попередили про небезпеку

Раніше наш портал інформував, одними "Шахедами" не обійшлося: Іран передав сотні балістичних ракет росії

Також портал Знай повідомляв, масовані атаки і обстріли перейдуть на інші території: провидиця побачила кінець війни