Через затримку допомоги від західних партнерів та Америки, Україна може втратити Харків. Це може статися, якщо нашим військовим не вдасться втримати Куп'янськ.

Про це заявила про це нардеп Олександра Устинова в коментарі для Deutsche Welle.

Російські окупанти, фото з вільних джерел
Російські окупанти, фото з вільних джерел

Зараз на фронті дуже важка ситуація — наші бійці обороняють кожен клаптик землі у нерівному співвідношенні до військ ворога. Через дефіцит озброєння від наших західних партнерів, ми ризикуємо і надалі втрачати наші міста та селища.

Росіяни продовжують просуватися на фронті та зміцнювати свої позиції.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Після Авдіївки буде Куп'янськ і, якщо Куп'янськ не вистоїть, то у нас дуже високі шанси втратити Харків – друге найбільше місто України з мільйоном населення…Якщо цього літа не буде додаткової військової допомоги — ми матимемо великі проблеми", — пояснила депутат.

Харківська міськрада. Фото: Youtube
Харківська міськрада. Фото: Youtube

Для того, щоб не допустити такого сценарію, наші західні партнери мають суттєво нарощувати об'єми військової допомоги Україні. Особливо ЗСУ потребують винищувачі F-16.

"Якщо не буде додаткової підтримки, якщо не буде боєприпасів і якщо ми не отримаємо ракети більшої дальності, якщо в нас не буде F-16, обіцяних F-16, цього літа, на жаль, в нас буде величезна проблема", - сказала вона.

Нагадаємо, «Це і є технологічна інноваційна перевага»: експерт прокоментував знищення російських А-50 та Іл-22.

Раніше повідомлялося, Олександр Мусієнко розповів, чи може Іран припинити постачати Росії зброю.

Також, коли чекати на пік обстрілів: аналітик пояснив, до чого готувався ворог.